Предполагаеми "нечовешки" трупове на извънземни са били показани на мексиканските политици в Конгреса на страната.

Двата малки предполагаеми извънземни трупа, извадени от Куско, Перу, бяха представени в прозоречни кутии в Мексико сити в сряда, което предизвика вълнение в общността на привържениците на теорията за НЛО.

Събитието беше оглавено от журналиста и уфолог Хайме Маусан, който свидетелства под клетва, че мумифицираните екземпляри не са част от "нашата земна еволюция", като почти една трета от тяхната ДНК остава "неизвестна", съобщават мексиканските медии.

Твърденията на самопровъзгласилия се уфолог не са доказани, а самият Маусан и преди е бил свързван с твърдения за открития, които по-късно са били опровергани.

По време на публичното изслушване Маусан показва на американски служители и членове на мексиканското правителство няколко видеоклипа с "НЛО и неидентифицирани аномални явления", преди да покаже предполагаемите извънземни трупове.

Той казва: "Тези екземпляри не са част от нашата земна еволюция. Това не са същества, които са били намерени след катастрофа на НЛО. Те са били открити в мини от диатоми (водорасли) и по-късно са били вкаменени".

Маусан разказа на присъстващите, че екземплярите са били изследвани от учени от Националния автономен университет на Мексико (UNAM), които са успели да извлекат ДНК доказателства с помощта на радиовъглеродно датиране. След като са направени сравнения с други ДНК проби, е установено, че над 30% от ДНК на екземплярите е "неизвестна", каза той.

По време на изслушването бяха показани и рентгенови снимки на екземплярите, като експертите дадоха показания под клетва, че на едното от телата се вижда, че вътре има "яйца", а за двете се твърди, че имат импланти, изработени от много редки метали, като осмий.

Присъстваше и Райън Грейвс, изпълнителен директор на организацията "Американци за безопасна авиация" и бивш пилот от Военноморските сили на САЩ, който по-рано тази година заяви пред Конгреса на САЩ за заплахата, която неидентифицираните въздушни явления представляват за националната сигурност на САЩ.

Маусан и преди е бил свързван с твърдения за открити "извънземни", които по-късно са били опровергани, включително пет мумии, открити в Перу през 2017 г., за които по-късно се оказа, че са човешки деца.

Снимка: Unsplash

Виж още: Финландия въвежда дигитален паспорт за по-безпроблемно пътуване