За хората, които обичат да откриват нови звуци, имаме интригуващ нов сайт, който събира звукови пейзажи от цял ​​свят.

Сайтът Earth.fm се определя като „Spotify, но за природни звукови пейзажи“. Можете да слушате видове птици в Малайзия или Индия или горски звуци в Гана. Звуците са събрани от множество сътрудници, които имат опит в записването на природния свят по места, включително Бразилия, Испания, Норвегия, Нова Зеландия и Обединеното кралство. Уебсайтът включва звуци от места като национални паркове и зелени резервати на САЩ.

Потребителите могат да създават свои собствени специализирани плейлисти със звуци, налични на Earth.fm, като се прехвърлят от Бразилия до Египет за броени минути.

Уебсайтът отбелязва проучвания в своята страница „За нас“, които показват ползите от звуковите пейзажи върху нечие душевно благополучие, включително положителния ефект на водните звуци и звуците на птици за борба със стрес. Сайтът функционира и като инструмент за опазване на дивата природа, като се отбелязва, че „звуковите пейзажи са все по-оскъдни, тъй като ние, хората, продължаваме да унищожаваме естествените екосистеми, които ги произвеждат“. В допълнение към слушането на всеки от саундтраците ще се запознаете и с екологични организации с нестопанска цел като някои, посветени на засаждането на дървета и възстановяването на природата. Организациите с нестопанска цел могат да бъдат местни за областите, които са обвързани с конкретен записан звуков пейзаж.

Earth.fm добавя нови звуци на всеки три дни за ново изживяване. Ако търсите момент на дзен усещане, това е страхотно напомняне, че там някъде има един различен, но също толкова красив и шумен по своему свят.


Снимка: Earth.fm

Виж още: Над половин милион души желаят пламенно Tesla Cybertruck