Технологията зад роботите се развива с постоянни темпове и е способна да извършва различни дейности, като например зареждане на рафтове и дори да влезе в ролята на мажоретка. Но в надпреварата на човечеството за създаване на по-умни, по-силни и по-добре танцуващи роботи понякога губим от поглед същинската стойност на бездействието.

Тук, за да ни напомни за това, е Nicobo от Panasonic. Panasonic описва Nicobo като "слаб робот", тъй като не прави нищо особено. Той просто се върти наоколо, размахва опашка, мърмори нещо и ви гледа. Въпреки това по този начин той осигурява приятелство и зависимост, защото ще трябва да го носите навсякъде.

Симпатичните роботи компаньони със сигурност не са новост в Япония, но Nicobo има революционна подпрограма, която го отличава от всички останали: той изпуска газове.

Като източник на веселие и забавление, който надхвърля културата и времето, подобни шеги са незаменими за обществото, но те също така са склонни да идват с отблъскващи миризми, което ги прави нежелани в повечето социални ситуации. От друга страна газовете на един робот притежават всички плюсове и нито един от минусите, като по този начин постигат върхова производителност на този тип естествена дейност, която превъзхожда всички изкуствени шеги на тази тема.

В допълнение към газовете Nicobo е способен да научи няколко японски думи с течение на времето. Всичко това се предлага в конструкция с размери 23 на 18 см, тежаща около 1.5 кг и покрита с трикотажна материя, налична в сиво като камък, тъмносиньо като дим и розово като мида.

Цената на устройството Nicobo е 60 500 йени (448 долара), а месечната такса започва от 1100 йени (8 долара), за да покрие степента в надграждането на интелигентността му. Има също така услуга за лекарски грижи и услуга за подмяна на материята, които могат да бъдат закупени като еднократни плащания или включени в месечния план.

В момента се приемат предварителни поръчки за Nicobo, а общите продажби ще започнат на 16 май. Хвърлете му едно око го, ако си търсите спътник, който да седи по цял ден в къщи и да изпуска газове, като не плаща наем, и все още нямате съквартирант, който да прави това.

Снимка: Unsplash

Виж още: Този симпатичен робот ще следи за безопасността на паркинга