Службата за НЛО на Пентагона за пореден път подчертава, че не е открила никакви доказателства за извънземна технология в небето, в Космоса или катастрофирала в американската пустиня.

Службата за разрешаване на аномалии във всички области (AARO) е създадена, за да помага на правителството на САЩ да проучва и разрешава доклади за неидентифицирани аномални явления (НАЯ) - нов термин, който включва НЛО не само в небето, но и в Космоса, както и под водата или дори такива, които изглежда пътуват между тези области.

В петък (8 март) службата публикува дългоочаквания си Доклад за историческите данни за участието на правителството на САЩ в неидентифицирани аномални явления, том I. Докладът със сигурност ще предизвика полемика сред движението за разкриване на НАП, което твърди, че правителството на САЩ всъщност знае много повече за предполагаемото присъствие на извънземни, отколкото публично признава.

"AARO не откри доказателства, че което и да е разследване на правителството на САЩ, спонсорирано от академичните среди изследване или официална група за преглед е потвърдила, че което и да е наблюдение на НАЯ представлява извънземна технология", се отбелязва в резюмето на доклада.

В доклада се отбелязва, че много от сигналите за ПНПО остават неразрешени или неидентифицирани, но се добавя, че според AARO това се дължи главно на липсата на данни. Ако има повече и/или по-качествена информация, много от тези наблюдения биха могли да бъдат идентифицирани като "обикновени обекти или явления", се посочва в доклада на AARO.

"Огромното мнозинство от докладите почти със сигурност са резултат от неправилна идентификация и пряко следствие от липсата на информация за областта; съществува пряка зависимост между количеството и качеството на наличната информация по даден случай с възможността за окончателното му разрешаване", пише AARO.

Изследователският екип на НАСА за НАЯ стигна до подобни заключения в първия си публичен доклад, който беше публикуван през септември 2023 г. "Независимият изследователски екип на НАСА не откри никакви доказателства, че НАЯ имат извънземен произход, но ние не знаем какви са тези НАЯ", заяви тогава администраторът на НАСА Бил Нелсън.

В доклада на AARO се посочва още, че въпреки широко разпространените твърдения, направени по време на изслушване в Конгреса през юли 2023 г., което включваше свидетелски показания от бивши военни и служители на разузнавателната общност на САЩ, службата не е открила никакви доказателства, които да сочат, че правителството на САЩ притежава открита или разработена извънземна технология, нито че в действителност съществуват скрити "програми за обратно разработване на такава" - нито в правителството на САЩ, нито в частната индустрия.

"Въз основа на цялата информация, предоставена до момента, ААРО определи, че твърденията, включващи конкретни хора, известни места, технологични тестове и документи, за които се твърди, че участват или са свързани с обратното инженерство на извънземни технологии, са неточни", се посочва в доклада. Тези твърдения са предимно "резултат от циркулярни доклади на група лица, които вярват, че това е така, въпреки липсата на каквито и да било доказателства", се добавя в документа.

Въпреки това според някои свидетелства много американски правителствени или военни служители са отказали да споделят показанията си на очевидци с AARO.

Снимка: Unsplash

Виж още: Ако животът на Земята ви е писнал, това предложение за симулацията на Марс в продължение на година е за вас