След като Bing разви нови способности, то от Microsoft със сигурност искат да спрете да използвате браузъра на Google и вместо това да заложите на добре познатия и не толкова обичан сред потребителите Edge. Компанията явно вижда собствения си браузър като важен аспект и входна точка за новия Bing. И за тази цел рекламата на Windows вече показва доста агресивна реклама на страницата за изтегляне на Chrome, за да разубеди хората да превключат. Съобщението „Microsoft Edge работи на същата технология като Chrome, с добавеното доверие на Microsoft“ се появява веднага след като потребител изтегли Chrome.

Банерът се появява под адресната лента и - критично - изглежда като част от google.com/chrome. Има и малка реклама, когато страницата на Chrome първоначално се зарежда, като мнозина намират подхода за доста груб и неприемлив.  
Напълно възможно е след силната обществена реакция Microsoft да не оставят този тип реклама за постоянно.  
Все пак трябва да признаем, че що се отнася до Google, подходът не е толкова непознат: ако отворите Google Search в Safari за Mac, ще видите изскачащ прозорец в ъгъла, който гласи „Google препоръчва използването на Chrome“. 

Снимки: Unsplash

Виж още: Microsoft ограничи разговорите с Bing, за да намали стряскащите отговори

Тагове: