Google предложи страхотна гама от смартфони Pixel през 2022 г., като Pixel 6a беше солиден телефон от среден клас, докато серията Pixel 7 спечели одобрението на критиката. Конкретно Pixel 7 Pro беше победител и в някои журналистически награди от типа „Избор на редактора“, както и „Избор на читателя“.

Сега главният изпълнителен директор на Alphabet Сундар Пичай потвърди по време на представянето си по повод приходите за четвъртото тримесечие на 2022 г., че гамата телефони Pixel за 2022 г. е постигнала страхотни резултати за компанията:

„Pixel 6A, 7 и 7 Pro от 2022 г. са най-продаваното поколение телефони, което някога сме пускали. Нещо повече, спечелихме дял във всеки пазар, на който оперираме тази година.“

Това е доста забележително постижение, тъй като Google каза преди година, че е поставил тримесечен рекорд за продажби за всички времена за линията Pixel през Q4 на 2021 г. благодарение на серията Pixel 6. Така че компанията определено изгражда инерция тук, която се надява да запази.

Също така е интересно да се отбележат твърденията за пазарен дял на компанията, но Google все още представлява само малък процент на различни пазари. Всъщност компанията не влиза в челната петица за глобалните играчи, а е пренасочена към „други“ марки. Въпреки това интересно ще бъде да видим какъв дял може да натрупа производителят на Pixel в Северна Америка и Европа.

Казвайки това, Google и останалата част от смартфон индустрията може да се сблъскат с големи предизвикателства за растеж през 2023 г. Доставките на смартфони са спаднали с огромните 12% през 2022 г., а според Canalys - компанията за проследяване на пазарите - 2023 година също ще бъде доста тежка. Така че може да е предизвикателство за Google да поддържа растеж през 2023 г., дори и Pixel Fold, който се очаква да дебютира по-късно тази година.

Снимка: Unsplash

Виж още: Google подготвя AI революция с 20 нови продукта 

 

 

Тагове: