Microsoft обяви новата версия на Bing, захранвана от ChatGPT, по-рано този месец. Търсачката беше въведена за първи път при тестване на Microsoft Edge на настолен компютър, но хората вече имат няколко опции да я изпробват на Android и iOS. Ново мобилно приложение Bing е налично в предварителен преглед от вчера, както и поддръжката за чат изживяването на Bing в мобилната версия на Microsoft Edge.

Microsoft предвижда новите приложения Bing и Edge да действат като „втори пилот за мрежата“. Компанията подчерта, че 64% от търсенията се извършват на мобилни телефони в своя блог публикация, обявяваща новината за интеграцията.

Новото мобилно приложение Bing е налично в предварителна версия както за Android, така и за iOS. Той разполага с обновен интерфейс с икона Bing в долната част, която започва чат сесия. Потребителите могат да поискат отговорите да бъдат показвани по различни начини, като точки, текст или опростени отговори. Приложението също поддържа гласови команди, което Microsoft подчерта като силно желана функция.

Също така във визуализацията е възможността за добавяне на Bing към Skype чат. Хората могат да пробват търсачката в рамките на чат, за да получат отговори на въпроси или да помогнат за правенето на планове. Подобно на новото изживяване на Bing на Android, iOS и в Edge, потребителите могат да избират формата на отговорите, които искат Bing да генерира.

Тези, които имат достъп до новата предварителна версия на Bing, трябва да видят функциите скоро. Microsoft предупреждава, че потребителите може да срещнат проблеми със свързването поради големия трафик през първите няколко дни, тъй като тези преживявания са в предварителен преглед.

Снимка: Unsplash

Виж още: Търсенето в Bard на Google е 10 пъти по-скъпо