Samsung се подготвя да пусне на пазара Galaxy Z Flip 5 следващия месец и той ще получи поне две големи подобрения под формата на огромен покриващ екран и процесор Snapdragon 8 Gen 2. Последните изтичания на информация обаче предполагат, че може да видим подобна конфигурация с двойна камера и същия капацитет на батерията като миналата година.

Сега корейският вестник Chosun съобщи, че Samsung все пак ще предостави значителни подобрения на камерата и живота на батерията чрез софтуер.

"В отговор на оплакванията на клиентите, че Galaxy Z Flip изостава от Galaxy S по отношение на функционалността, най-новият модел се отличава с ясни подобрения в камерата и живота на батерията, съответстващи на нивото на Galaxy S23", е цитиран източник от изданието.

"Поради ограниченията в пространството е трудно да се увеличат пикселите на камерата и капацитетът на батерията, но яснотата на снимките и проблемите с батерията бяха значително подобрени с помощта на софтуера."

Доказателството за всичко ще открием в завършената конфигурация, така че с нетърпение очакваме да видим дали това твърдение ще се потвърди с реални бройки Galaxy Z Flip 5. В края на краищата изтичането на информация сочи, че телефонът поддържа система от 12 MP+12 MP двойна задна камера и батерия с капацитет 3700 mAh. Предполагаме, че компанията може да предложи по-агресивно управление на фоновите приложения в новия телефон, за да намали живота на батерията, но се надяваме това да не се отрази неблагоприятно на многозадачната работа.

Снимка: Unsplash

Виж още: Новите рендъри и параметри на Galaxy Z Fold 5 и Z Flip 5 са тук