Едно от най-важните правила в съвременния свят е, че парите са "добър слуга, но лош господар". Зад него се крие идеята, че ти трябва да ги управляваш, а не те тебе. Предвид факта, че вече почти всичко може да се купи с пари, спазването на това универсално правило е много трудно. Но то продължава да важи с пълна сила повече от пет века, след като е формулирано от Франсис Бейкън през XVI век. Просто защото това правило може да се приложи независимо от непрекъснатата трансформация на парите. По времето на Бейкън са били под формата на монети и злато. Едва след него се появяват и първите в Европа книжни пари. В момента идва ред на новата крачка в тяхната еволюция - в пълното им дигитализиране и постепенно изчезване на физическата им форма. Темата за модерните пари е водеща в ноемврийския брой на списание HiComm. Как дигитализацията обхваща целия финансов свят и вече е започнала да обгръща и обикновения потребител, докато плаща на касата в хипермаркета. Темата на броя разглежда последните тенденции в т.нар. финтех, както и как България се движи в крак с тях.

Поръчайте сп. HiComm от Ozone.bg с безплатна доставка.

Секция Play е озарена от легендарните Queen и вокалиста Фреди Меркюри като основен фокус във филма "Бохемска рапсодия". Геймингът е силно засегнат с ревю на една от най-чаканите игри на годината - Red Dead Redemption, гарнирана с последните тенденции от света на стрийминга и възхода на ретро конзолите.

В Social разглеждаме под лупа градската легенда дали смартфоните ни подслушват, без да искаме и знаем за това. Както и можете да прочетете ексклузивното интервю на HiComm с Антъни Барунас - управляващ мениджър на Motorola за Европа, и какво мисли той за пазара на умни телефони.

 

Откриваме Select с подробен поглед от Автосалона в Париж и последния писък при автомобилите. После продължаваме с ревюта на Huawei Mate 20 Pro и Honor 8X - два отлични смартфона в коренно различни ценови сегменти. Ще ви запознаем и с технологията Ray Tracing, по която са луднали всички геймъри в момента. 

За десерт във Futuristic ще можете да разберете повече за неизвестния японски милиардер, когото Илон Мъск обяви, че ще изпрати на космическа разходка до Луната. Както и правим обзор на някои от най-налудничавите умни джаджи.

Можете да откриете броя ни и в store.bg, както и в ozone.bg с безплатна доставка.

Още от HiComment