Някога уважаваната марка BlackBerry отново бе взета като лиценз от компания, която се надява да използва познатото име, за да се намеси на и без това претъпкания Android пазар. Този път става въпрос за нова компания от Тексас, наречена OnwardMobility, която обещава през 2021 г. да пусне BlackBerry телефон с Android и физическа QWERTY клавиатура. 

Ключови параметри на апарата като неговия хардуер и диагонал на екрана остават неизвестни, но OnwardMobility обещава напълно нов дизайн на клавиатурата, който трябва да подобри писането.

Освен това OnwardMobility ще акцентира върху възможността на телефона да се ползва за работа в движение и неговите защитни характеристики. Разбира се, в това има смисъл, тъй като именно такива параметри привличаха толкова много клиенти към BlackBerry телефоните преди време.

Като параметри апаратът няма да бъде флагман, а категорично модел от среден клас.

Марката BlackBerry залезе преди около 6-7 години, откогато датира BlackBerry 10. През 2015 г. компанията най-сетне премина към Android c BlackBerry Priv, а година по-късно BlackBerry спря да прави телефони и даде лиценза на китайците от TCL. Той изтича на 31 август тази година и очевидно сега отново ще смени притежанието си.

Новият телефон ще бъде произведен от Foxconn и ще се предлага в Европа и САЩ в началото на 2021 г.   

Снимка: BlackBerry

Виж още: Mozilla уволнява всеки четвърти служител. Ще издържи ли Firefox?

 

Тагове: