По време на премиерата на своя Pixel 4а, Google предложи първите подробности за предстоящия Pixel 5, които се ограничават до пазарната му наличност и едно-единствено изображение в профил. Успоредно с това обаче се появиха слухове, че новият Pixel 5 ще бъде захранван от чипсета Snapdragon 765G, което се потвърждава от появата на въпросния телефон със същия чипсет в бенчмарка AI Benchmark.

От профила му там личи, че Pixel 5 ще дойде с 8 GB RАM памет и ще ползва все още необявения Android 11. Предполага се, че Pixel 5 ще предложи опция за обратно зареждане, така че да го ползвате като източник на ток за други устройства и ще струва около 700 долара.

Очаква се да видим и Pixel 5 XL, разработен с кодовото име Bramble. По отношение на дизайна, и двата Pixel 5 модела трябва да имат двойна камера на гърба и капковиден прорез на дисплея.

Pixel 5 и 5G версията на Pixel 4а ще бъдат налични най-напред в САЩ, Канада, Великобритания, Ирландия, Германия, Япония, Тайван и Австралия, а Google обещава повече подробности през следващите месеци.

Снимка: shutterstock

Виж още: Huawei Mate 40 може да е последният танц за мощния чипсет Кirin

 

Тагове: