Ново проучване на потребителските навици сред iPhone и Android потребителите разкрива, че 5G е на дъното на техните желания, докато по-дългият живот на батерията е топ изискване. Друг извод е, че един на всеки трима планира да запази своя телефон за повече от три години.  

Очевидният победител в приоритетите е животът на батерията, който е най-важната причина за избора на смартфон при 73 процента от потребителите. На второ и трето място са повече място за съхранение и по-бърз процесор, съответно с 49 и 43 процента. След тях идва високото качество на снимките и клиповете и едва тогава е 5G връзката, която е вълнуваща функция за едва 34 процента. Конкретно iPhone потребителите се вълнуват най-малко от нея.

Това е интересен резултат на фона на това, колко реклама получава 5G връзката от мобилните оператори, както и на това, че първият iPhone с нея се очакваше с голям интерес.  

От анкетата личи, че животът на телефоните се увеличава отвъд трите години за повече от 1/3 от потребителите. Годишните подобрения по моделите вече не са толкова значителни и 35 процента от американците планират да запазят своя апарат за повече от три години.

Накрая, запитани в коя област ще имат най-голям интерес да видят приложение на изкуствен интелект, 72 процента от потребителите посочват подобряване живота на батерията, 49 процента избират подобрена работа на процесора, а 43 процента – по-добра сигурност на данните.

Снимка: 9to5mac

 

Виж още: Първият гъвкав смартфон на Xiaomi вече пътува в метрото

 

 

Тагове: