IFA 2016 започна. Acer са сред първите компании, които разкриват новите си продукти и поставят наистина добро начало на изложението. Не успяхме да хванем събитието на компанията поради по-късния ни полет към Берлин, но все пак новините не спират.

Добре, 21-инчовият геймърски лаптоп с извит екран ни впечатли, но това не е всичко. Причината e Swift 7, който също внушава с размерите си, но по съвсем друг начин. Swift 7 е впечатляващо тънък, а от Acer са комплектовали машина, която има профил от едва 9.98 мм – по малко от един сантиметър.

Самият лаптоп работи с Windows 10 и е оборудван със 7 генерация процесор Intel Core i5 (повече информация). Това го прави най-тънкия подобен продукт, задминавайки успехите на MacBook и HP Spectre 13. Въпреки това някои от най-нужните ни неща не са паднали жертва – моделът разполага с два порта USB-C 3.1, 3.5 мм жак за слушалки, а от производителя обещават 9 часа време на работа с едно зареждане. Причината са отлично оптимизираните чипове на Intel, добавят от The Verge.


 

Swift 7 разполага с 13.3-инчов Full HD IPS екран, 8 GB RAM и 256 GB SSD, а хардуерът е прибран в приятно алуминиево тяло без вентилатори поради пасивното охлаждане на процесора. Отвън лаптопът е тъмен, но когато вдигнете екрана – вътрешната част е с модерен златен цвят. Теглото на Swift 7 е 1.1 кг, а последната сериозна изненада е изключително голямата площ на тъчпада.

Очаквайте още интересни новини от IFA 2016, а ние се надяваме да видим в най-скоро време новите продукти. Дали този лаптоп се огъва?

Ако сте го пропуснали, вижте повече за първия геймърски лаптоп с извит екран. 

Тагове: