Изглежда, че първите смартфони, захранвани от Snapdragon 8+ Gen 1 SoC, ще започнат да идват през юли. С други думи, те ще започнат да се разпространяват следващия месец. Поне това казва Йогеш Брар, известен с вътрешната си информация.

Той също така сподели малко повече за това, какво конкретно можем да очакваме. Той казва, че първите устройства ще дойдат от IQOO, Realme, Xiaomi и OnePlus. Освен това добави, че тийзърите за първия такъв апарат на Xiaomi трябва да започнат да идват до края на юни.

Донякъде знаехме, че Xiaomi ще обяви устройство със Snapdragon 8+ Gen 1 още през юли. Компанията потвърди, че тогава идва нов флагман и е безопасно да се предположи, че това е Xiaomi 12 Ultra. Между другото това ще бъде първият смартфон от Xiaomi, който идва в партньорство с Leica.

Апаратите на IQOO и Realme също не са изненадващи, тъй като и двете компании се възползват от шанса да пуснат нови устройства, захранвани от най-новите флагмански чипове. А какво да кажем за OnePlus? Е, същият източник описа това устройство като: „Телефон от среден клас на OnePlus с флагмански чип“.

Като се има предвид, че OnePlus 10T 5G е единственото устройство от компанията, което се очаква да включва Snapdragon 8+ Gen 1 SoC тази година, ще приемем, че това е устройството, за което говори Йогеш Брар.

Не сме сигурни защо го описва като телефон от среден клас с флагмански чип, но е така. Не очаквахме и да стартира веднага през юли, но изглежда е на път. Сега той има да добави още нещо.

Източникът казва, че смартфоните със Snapdragon 7 Gen 1 и D8100 също ще започнат да стартират следващия месец. Snapdragon 7 Gen 1 SoC стартира по същото време като Snapdragon 8+ Gen 1 за тези от вас, които търсят по-достъпен модел.

И така, изглежда, че има какво да очакваме през следващите месеци, когато ще получим много нови смартфони с наистина мощни SoC.

Снимка: Qualcomm

Виж още: Защо падат сателитите на SpaceX?

 

Тагове: