Американската компания Sears Holdings подаде молба за защита от кредитори заради големите си задължения и загуби, съобщава Financial Times. Групата е собственик на веригите магазини Sears, Kmart, Kenmore и DieHard. Главният изпълнителен директор на дружеството Еди Лампърт и неговият хедж фонд ESL Investments Inc. са натрупали дългове в размер на 2.5 млрд. долара от септември насам заради многократните опити да се запази веригата магазини Sears, пише Bloomberg.

Компанията ще затвори 142 губещи магазина до края на годината. Други 46 бяха обявени за затваряне до края на ноември. Лампърт, който остава председател на борда, призна, че досегашните усилия са били недостатъчни. "Въпреки че постигнахме прогрес, планът не успя да донесе желаните резултати, а отговарянето на спешната нужда за ликвидност попречи на опитите ни да се превърнем отново в печелиш и в по-конкурентен търговец", заяви той.

Sears Holdings е смятана за най-голямата търговска верига на дребно на територията на САЩ с репутация, основаваща се на традициите и многобройните клиенти. Но компанията не успя да се справи с променящите се потребителски навици, след като онлайн конкуренцията привлече тези клиенти, а опитите за „модернизиране“ бяха съпроводени от натрупване на огромни дългове.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Най-четени
Всички

Стивън Кинг заби кинжал в сърцето на критиците на Game of Thrones

326 | 17.05.2019
Още от Tech

Intel, Broadcom и Qualcomm също спират доставките за Huawei

110 | Преди 5 ч.