Android 12 се бави по-дълго от повечето си предшественици, но най-сетне премиерата му изглежда се приближава. Сайтът XDA твърди, че Google планира да пусне AOSP (Android Open Source Project) версията на Android 12 на 4 октомври. Тъй като компанията често пуска стабилни общодостъпни версии на Android заедно с AOSP, не е изключено собствениците на Pixel телефони да получат своите ъпдейти на същия ден.

Ако това се окаже така, логично изглежда, че предстоящият Pixel 6 ще се включи към същия график. Google не може да си позволи да пусне своя флагман без Android 12, така че е малко вероятно Pixel 6 да дебютира преди тази дата. Ако трябва да прогнозираме, телефонът ще излезе между 4 и 31 октомври.

Ако обаче не ползвате Pixel модел, подгответе се да чакате доста за Android 12. Макар някои производители да действат относително бързо и да пускат новите ревизии на Android 12 седмици след появата му, на повечето им отнема месеци време за разработка. Така например Samsung започна да предлага ъпдейт до Android 11 едва през декември 2020 г., или три месеца след като Google пусна операционната система. Въпреки че компанията полага усилия да съкрати периода на чакане за ъпдейт, повечето производители все още се нуждаят от известно време, за да адаптират Android към своите интерфейси.

Снимка: Pxfuel

Виж още: Amazon желае отпечатък от вашата длан. Бягайте далеч