Когато става въпрос за Android емулация на РС, малко са програмите, които могат да се мерят с BlueStacks. Емулаторът ви позволява да инсталирате мобилни приложения и игри за Аndroid на вашия компютър, както и да използвате различни начини за управление, включително с мишка и клавиатура, ако тъч контролите не ви допадат.

Въпреки това до момента BlueStacks все още беше в бета-версия. Считано от BlueStacks 5 обаче, емулаторът вече е официален и може да се свали свободно. Стабилната версия всъщност не носи много нови подобрения спрямо най-скорошната бета, така че ако в интернет попаднете на указания как да работите с емулатора, те важат и сега.

Базовата идея обаче е, че официалната BlueStacks версия е по-бърза и по-стабилна oт BlueStacks 4. Всъщност, за да ъгпрейднете от BlueStacks 4 до BlueStacks 5, ще трябва да направите изцяло нова инсталация на емулатора, тъй като системите са твърде различни. Важно е да знаете, че и последната бета версия, и първата официална на BlueStacks са базирани на Аndroid 7 Nougat, което може да доведе до някои проблеми със съвместимостта, ако опитате да пуснете по-нови игри и приложения.

Ако обаче сте настроени експериментално, BlueStacks 5 безплатен, така че може да го свалите, без да губите нищо.

Снимка: BlueStacks

Виж още: Резултатите на iPhone 12 в Geekbench разкриват съвсем скромен ръст в производителността

 

Още от Tech