Конзолната емулация под Android става все по-популярна. Това се дължи на факта, че дори телефони от среден клас вече са достатъчно мощни, за да емулират всяка конзола до петото поколение.

В същото време обаче Play Store е пълен с всякакви емулатори, които често претендират да бъдат нещо, което не са – като например PlayStation 3 или PlayStation 4 емулатори.

Никой от тях не е истински и трябва да ги подминавате незабавно.

За съжаление някои геймъри могат да се объркат поради това, че в действителност PlayStation 3 емулатор за Windows и Linux съществува и това е RPCS3. Въпреки че той вече е доста добър и може да подкарва повечето PlayStation 3 игри, негов Android порт не съществува.  

Някои приложения се опитват да заблуждават най-нагло и в описанието пише как да инсталирате и играете PlayStation 3 и PlayStation 4 игри на вашия телефон. Други приложения в Play Store пък заменят думата emulator cъс simulator като например PlayStation 3 Simulator. Когато свалите подобно приложение, то предлага подобен на PlayStation 3 интрефейс, който всъщност не прави нищо.

Изводът е, че работещ PlayStation 3 и PlayStation 4 емулатор за Android не съществува и инсталацията на всякакви фалшиви приложения може да бъде много опасна. За момента съществува PlayStation 2 емулатор за Android, но неговите създатели работят с откраднат код, а и дори най-мощните телефони не са в състояние да подкарат всяка една PlayStation 2 игра.

Снимка: Android Authority

Виж още: Сингъл игрите са живи и здрави - и доста по-популярни от мултиплейъра

 

Тагове: