Късно снощи Apple пусна софтуерни актуализации за своите мобилни и настолни операционни системи и по-специално iOS 10, MacOS Sierra, tvOS 10 и watchOS 3. Всяка нова версия на различния Apple софтуер обещава да коригира грешки и да подобри производителността, а при MacOS Sierra има подобрения и в сигурността.

iOS 10.2.1 сега е на разположение за всички iPhone и iPad потребители. Тя пристига по-малко от месец, след като Apple пусна актуализацията iOS 10.2, така че нейната основна цел е да поправи бъгове и да подобри производителността като цяло.

При MacOS Sierra 10.12.3 Apple елиминира цяла плеяда от досадни проблеми, много от които са засягали най-новите MacBook Pro лаптопи от края на 2016 г. Ето и пълния списък на промените:

- Подобрява графиката при MacBook Pro (15-инча, октомври 2016 г.).

- Решава графични проблеми с Adobe Premiere Pro за MacBook Pro с Touch Bar (13- и 15-инчови екрани, октомври 2016 г.).

- Коригира проблем, който е пречил на търсенето на сканирани PDF документи в Preview.

- Решава проблем със съвместимостта с PDF документи, които са експортирани с активирано криптиране.

- Коригира проблем, който е пречил на някои приложения на трети страни правилно да прехвърлят изображения от цифрови фотоапарати.

tvOS 10.1.1 идва пет седмици след tvOS 10.1 и за пореден път се фокусира върху поправяне на грешки и подобряване на ефективността. Същото може да се каже и за watchOS 3.1.3, която включва поправки на проблеми с Activity, Calendar, Maps, Messages, уведомленията и др.

 

Прочетете и това: iOS 11 най-накрая ще донесе функция за групови видеоразговори във FaceTime?