Нов патент от Apple, озаглавен "Индуктивно зареждане между електронни устройства", се появи на уебсайта на Европейската служба за патенти и търговски марки. Индуктивното зареждане е методът, който се използва за безжично зареждане на устройства, но понастоящем процесът е само един начин - от зарядното устройство до мобилното устройство. Очевидно Apple планира да промени това и да позволи на устройствата да си предават заряда на батерията или просто да използват това, което сте включили, за да зареждате други.

Патентът описва различни устройства, a една част от него е за интегриране на индукционни бобини в лаптопи от серията MacBook. Има три предложени местоположения: от двете страни на тракпада или непосредствено под него. Това ще ви позволи да зареждате iPhone или iWatch, като ги поставяте на вашия лаптоп. Докато това може да ви е малко неудобно, докато използвате лаптопа, хората, които използват външни монитори, клавиатури и мишки, ще го сметнат за много полезно.

Друг интересен детайл от приложението е споменаването на устройство, което се състои само от корпус, батерия и индуктивни бобини. Вече знаем за безжичното зарядно устройство Apple AirPower, но патентът подсказва, че зарядното устройство (или неговата бъдеща версия) ще разполага със собствен заряд за употреба в движение.

Тази технология ще даде на потребителите гъвкавост, когато са далеч от електрическата мрежа и трябва да използват едното устройство повече от другото. Ако искаме да отгатнем какво е визията на Apple за бъдещето, те искат да можете да заредите вашите AirPod слушалки с iPad, вашия iPhone от вашия MacBook и всяка друга комбинация от продукти, за които можете да се сетите.

Тагове: