За пръв път от три години Apple падна под Samsung в проучване за потребителска удовлетвореност за мобилни телефони сред купувачите в САЩ, показва нов анализ.

Samsung запазва резултат от 81 точки през 2020 г. в American Consumer Satisfaction Index, колкото имаше и година по-рано. В същото време обаче резултатът на Apple пада с 2 процента на годишна база, достигайки до 80, което поставя компанията на едно ниво с Motorola и Google.

Южнокорейската компания също взема и петте най-високо оценявани смартфона на американския пазар, като на първо място с еднакъв резултат 85 точки са Galaxy Note 10+, Galaxy S10 + и Galaxy S20 +. На свой ред iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone X и iPhone XS на Apple са равни с Galaxy S10 и имат по 81 точки.

Други устройства на Apple в класацията са още iPhone 11 и iPhone 8+, които имат 80 точки, докато iPhone 8 и iPhone SE имат 79 точки. iPhone 7 e на последно място в класираните апарати със 75 точки.

Основните критерии за подредба на моделите включват лекотата за писане на съобщения и телефонни обаждания, дизайна на телефона и качеството на звука.

Проучването е проведено сред повече от 21 000 американци между 1 април 2020 и 29 март 2021 г.

Снимка: Apple Insider

Виж още: YouTube иска да помислите, преди да публикувате хаплив или обиден коментар

 

Тагове: