В последно се говори много за амбициите на Apple към хардуера за добавена реалност. Сега Bloomberg разкрива как точно ще изглежда AR стратегията на гиганта, която очевидно ще бъде базирана на две устройства. Първото ще бъде AR шлем, който грубо наподобява Oculus Quest, но ще бъде по-напреднал технически.

Въпросният шлем се очаква през 2022 г. и трябва да предложи най-доброто от AR и VR съдържанието, което означава игри във виртуална реалност и навигация в добавена такава. Изглежда AR джаджата се разработва с кодовото име N421 и ако всички върви по план, Apple ще я анонсира през 2021 г.

Второто устройство е по-амбициозно и по него ще се работи по-дълго време, което значи, че ще го видим най-рано през 2023 г. То се определя като Apple Glasses и ще има два дисплея с висока резолюция и съраунд система за озвучаване, която трябва да размива максимално границата между реалния свят и AR и VR съдържанието, което шлемът ще предлага.

Bloomberg твърди още, че шефът на AR подразделението на Apple Майк Рокуел първоначално е планирал първият AR шлем да се използва безжично, позволявайки на носещия го да обикаля, без да губи сигнал. Идеята обаче срещнала отпора на бившия главен дизайнер на гиганта Джони Айв, който не вярвал, че обхватът може да бъде много голям.

Виж още: Google Stadia е достъпна за почти всеки Android телефон

 

Тагове: