Първи снимки на новата версия на операционната система Android 4.4 KitKat се появиха в интернет. Предполага се, че на тях е Nexus 4, на който е качена новата версия на операционната система на Google.

 

Снимките са разпространени от 9to5Google. Дискусията около тяхната автентичност е голяма. Въпреки че в менюто за информация се вижда, че версията на операционната система е 4.4 и всички числа изглеждат наред, не е изключено тяхното подправяне. Има вероятност това да бъде дори тема за ParanoidAndroid ROM.

 

Ако предположим, че са истински, иконите в статус бара са сиво-бели, докато интерфейса на индивидуалните приложения е с цветовите нюанси на Google Play. Статус бара променя цветовете си според цвета на тапета или приложението.

 

Приложението за съобщения изглежда, че ще има връзка с Google+ и Hangouts. За това свидетелства логото – камбанката с личице. Но според AndroidPolice снимките не са истински. Те разискват в детайли всеки елемент от снимките. Намират несъответствия в дизайна на иконите – иконата на Play Music почти не се различава от предишната си версия, а другите икони се претърпели малко по-големи промени, но е търсен „плосък“ ефект. Според AndoridPolice има несъответствие в цялостния дизайн.

 

Склонни сме да се съгласим, че снимките са по-скоро фалшиви, макар и доста приятни. Имаме усещането, че скоро ще започнем да виждаме много снимки от новата версия на операционната система. Тогава ще имаме повече възможности за коментар. Как смятате - истински ли са тези снимки и така ли ще изглежда Android 4.4 KitKat?

 

Тагове: