Почитатели на Стивън Кинг, пригответе се за добри новини. Въпреки че това не е първият път, в който се говори за екранизация на опуса на един от най-популярните автори, този път нещата изглеждат повече от сериозни. Информацията идва от Deadline, според които Sony Pictures и MRC ще финансират първата част от планирана поредица филми, базирани на „Тъмната кула“.

Първият филм ще се придържа много близо до „Стрелецът“ и ще проследи историята на Роланд Дисчейн, последният стрелец, който преследва своя противник „мъжът в черно“ из свят, изпълнен с ужас и магия. В момента се изготвя изцяло нов сценарии, който е поверен на Акива Голдсман („Аз съм легенда“) и Джеф Пинкнър (Fringe). Рон Хауърд остава продуцент на лентата.

Все още няма обявен режисьор, но очакванията са, че и това ще стане скоро. Липсва информация и за актьорът, който ще се нагърби с главната роля, а спекулациите варират от Ръсел Кроу до Хавиер Бардем.

Въпреки че към момента детайлите са оскъдни, от Deadline добавят, че публиката може да очаква и телевизионен сериал по опуса на Кинг. Радвате ли се, че екранизацията на „Тъмната кула“ влиза в ритъм? Притеснявате ли се за финалния резултат?

Излегнете се удобно, филмът в Cine Grand започва