Най-напред изчезна стандартният вход за слушалки, а сега е на път да се случи същото с техния кабел – поне ако Qualcomm реализира своята идея за нов Bluetooth аудио чип.

Обявен днес, Qualcomm QCC 3026 може и да не е много музикално име, но обещава да направи безжичните слушалки по-евтини и надеждни.  И то до такава степен, че те дори да заменят жичните слушалки, които повечето нови смартфони включват в комплекта.

Другата характеристика на този чип е, че е доста евтин за изработка и така Bluetooth слушалките могат да заменят лесно жичните като безплатен аксесоар. Това не става за сметка на качеството, защото работещите с него слушалки могат да постигнат достатъчно добър звук. Консумацията на енергия също е минимална. Според Qualcomm чипът консумира с 50% по-малко енергия, което увеличава значително времето за ползване между две зареждания.

QCC3026 поддържа още Bluetooth 5.0 и aptX за стрийминг на аудио файлове във високо качество, както и шумозаглушаващата технология Qualcomm cVc.

Чипът ще поддържа още гласови услуги като Siri и Google Assistant. Qualcomm очаква първите модели от нисък и среден клас, които ползват чипа, да се появят през втората половина на годината, а китайският Орро може дори да го използва в безжични слушалки, включени към някои версии на своя нов флагман Find X.   

Оцени:
Рейтинг: 5
Най-четени
Всички

Каква е тайната зад четворната камера на Galaxy S10 5G?

41 | 19.04.2019
Още от Tech

Панаир на суетата: LG патентова смартфон с три селфи камери

0 | 20.04.2019