Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс очевидно използва смартфона Samsung Galaxy Z Fold 3. Легендарният милиардер направи разкритието по време на сесия на AMA (попитай ме за всичко) в Reddit.

„Имам Android апарат: Galaxy Z Fold 3. Опитвам различни модели. С този екран мога да имам страхотен преносим компютър и телефон и не ми трябва нищо друго“, каза Гейтс в Reddit. Мнозина биха предположили, че Бил Гейтс ще използва смартфона Surface Duo 2, който е продукт на неговата компания, но е вероятно той да пробва множество телефони, за да добие представа за нивото на конкуренцията.

Връзката между Microsoft и Samsung също може да бъде фактор в избора на бившия главен изпълнителен директор. Няколко приложения на Microsoft са предварително заредени на устройства Galaxy като част от партньорство между двете корпорации. Освен това устройствата на Galaxy се радват на някои изключителни функции на услугата „Вашият телефон“. Тя позволява на потребителите безпроблемно да прехвърлят съдържание между устройства с Windows и Android. Миналата година Microsoft представи и нови версии на Office, Outlook и Teams, специално оптимизирани за Galaxy Z Fold 3 и Z Flip 3.

Бил Гейтс не говори много за Android или сгъваемите устройства на Microsoft по време на AMA сесията. Но бившият шеф на Microsoft засегна доста други въпроси от потребители по теми като благотворителна дейност, изменение на климата и дори криптовалута.

„Не притежавам никакви дигитални валути. Харесва ми да инвестирам в неща, които дават нещо ценно на света около нас“, каза Гейтс за биткойн.

На Бил Гейтс може да се наложи да обмисли ъпгрейд само след няколко месеца, тъй като Samsung вероятно ще пусне на пазара Galaxy Z Fold 4 и Z Flip 4 някъде през септември. Времевата линия е в съответствие с годишното събитие IFA в Берлин, въпреки че в момента в брошурата на събитието името на Samsung не присъства.

Вече започнаха да се появяват течове за следващата двойка сгъваеми устройства на Samsung. Знаем, че Galaxy Z Fold 4 ще има по-квадратен дизайн благодарение на изтекли CAD рендери. Това изглежда е често срещана тема тази година, тъй като Samsung направи същите корекции в дизайна с Galaxy S22. Научихме също, че задната камера на Galaxy Z Fold 4 ще вземе сензори от камерите на Galaxy S22 Ultra.

Снимка: Microsoft

Виж още: Собствениците на iPhone 6s и първия iPhone SE остават без iOS 15