Една от най-готините тенденции в дисплейното пространство през последните години е въвеждането на цветни дисплеи с електронно мастило, подобрявайки стандартните екрани от този тип, които се виждат на Kindle апаратите и други конвенционални устройства за четене.

Сега анализаторът на TF International Securities и дългогодишен наблюдател на Apple Минг-Чи Куо заяви в Twitter, че Apple тества електронни хартиени дисплеи (EPD) за бъдещ сгъваем екран и приложения, подобни на таблети.

Куо добавя, че цветните дисплеи с електронно мастило могат да станат популярна опция за екрани на сгъваеми модели поради технологията за пестене на енергия, което предполага, че Apple наистина тества цветни панели, а не монохромни екрани с електронно мастило.

Дисплеите с електронно мастило наистина имат впечатляваща технология за пестене на енергия, като обикновено показват неподвижни изображения и текст без използване на електричество. Това предимство обаче идва за сметка на приличната честота на опресняване и яркост.

И все пак комбинацията от сгъваем телефон с външен дисплей с електронно мастило (цветен или монохромен) може много лесно да доведе до някои големи преимущества относно живота на батерията в някои сценарии. Например хората, които прекарват много време, използвайки своя сгъваем телефон, когато е затворен, могат да видят значително увеличение на издръжливостта. Това също може да бъде благодат за винаги включени дисплеи, които консумират по-малко енергия при показване на часа и други известия.

Това очевидно устройство на Apple изглежда в момента само се тества, така че запазете вълнението си за по-късен момент. Но не бихме имали нищо против да видим и сгъваем модел, този път базиран на Android, с някакъв вид дисплей с електронно мастило.

Снимка: Unsplash

Виж още: Грешка на Apple разкри подробности за новите им устройства