През март Boeing разкри телефон, достоен за тайните служби, наречен Boeing Black Phone. Това е един Android-базиран смартфон, който осигурява високо ниво на сигурност и има механизъм, който автоматично изтрива цялата налична информация в устройството, ако се засече неправомерна външна намеса.

Въпреки че има много въпроси за основните характеристики на устройството, сега изглежда, че развитието му се движи напред, тъй като бе обявено партньорство с BlackBerry. BlackBerry ще работят с Boeing, за да предоставят своята помощ за сигурността и криптирането чрез своята платформа BES 12.

Главният изпълнителен директор на BlackBerry, Джон Чен, миналия петък заяви в конферентен разговор, че "Боинг си сътрудничи с BlackBerry, за да си осигури сигурно мобилно решение за Android устройства, използващи нашата BES 12 платформа."

BES 12, или BlackBerry Enterprise Service, действа като начин за подсигуряване на вътрешни мрежи, независимо дали потребителите използват Android, iOS или BB устройства. За съжаление Чен не каза какво друго ще предложат за развитието на Boeing Black Phone, като отбеляза, че обявяването на сътрудничеството е всичко, което Boeing е позволила да се каже по темата.

Устройство на Boeing има редица функции за гарантиране на данните и сигурността на комуникациите, като се започне с криптиране на разговорите. Освен това то има двоен слот за SIM карти, както и способност да се свърже със спътници и биометрични сензори чрез задния панел.

Все още не е ясно кога Boeing Black Phone ще има финална версия, но от компанията обявиха, че устройството е насочено предимно към правителствени агенции. BlackBerry трябва да извлече ползи от това партньорство, тъй като компанията продължава да губи значимост на пазара на смартфони.

 

 

Прочетете още: Чен е 99% сигурен, че BlackBerry ще оцелее