Qualcomm ще анонсира новия топ чипсет Snapdragon 875 на 1 декември и освен по-голяма производителност той ще предложи поддържка на 100 W бързо зареждане. Според последни слухове в първите три месеца на 2021 г. ще видим пет нови флагмана, които ще предложат мощната комбинация от Snapdragon 875 и 100 W зареждане.

Серията Galaxy S21, която вече се появява в бенчмарковете, може да бъде сред тях. Същото се отнася за OnePlus 9 Pro, който се очаква в средата на март, а петият модел може би ще бъде Xiaomi Mi 11 Pro. Възможно е към тях да се присъедини и телефон на Meizu. Не очаквайте обаче такъв от LG, тъй като компанията вече потвърди, че няма да пусне модел със Snapdragon 875 през първата половина на 2021 г.

Все пак не се знае кои от тези модели ще ползват 100 W захранването на чипсета. Не е изключено Samsung да остане на 45 W за своите модели, а Xiaomi може да иска да промотира собственото си решение за бързо зареждане.

При всички положения ще бъде интересно да видим как ще се представи Snapdragon 875 на практика. Неговото ядро Coretex-X1 обещава 20 процента по-висока производителност, като същото ядро ще видим и в конкурентния чипсет Exynos 2100. Samsung все още не е обявил премиерата на този флагмански чипсет, но тя не може да бъде далече, тъй като той ще захранва Galaxy S21 в някои региони.

Снимка: shutterstock

Виж още: Apple е най-скъпата марка, а Google изпадна от Топ 3