Според последната вътрешна информация  може да има дълги забавяния на доставките на предстоящия флагмански смартфон от серията Galaxy S22 с най-висока спецификация на Samsung.

Това е история, която продължаваме да слушаме в технологичната индустрия най-вече по отношение на игрови конзоли като PS5 и Xbox Series X, но изглежда, че новите флагмански смартфони на Samsung също могат да бъдат обект на големи забавяния поради ниската производствена наличност.

Южнокорейският източник Дохюн Ким заявява, че Samsung очаква забавяне от до 3 месеца за Samsung Galaxy S22 Ultra, което, ако е истина, ще бъде дори по-сериозно от тези, които гигантът претърпя за Galaxy Z Fold 3.

Възможните закъснения вероятно ще се дължат на продължаващия глобален недостиг на чипсети, който измъчва технологичната индустрия през последната година и само се влошава от ефекта на пандемията Covid-19 върху производството. Съобщава се, че Samsung смята, че кризата ще продължи до втората половина на 2022 г.

Не е трудно да се разбере защо търсенето може да бъде толкова високо за S22 Ultra, особено въз основа на обширните течове, които сме виждали досега. Твърди се, че устройството ще получи надстройки на камерата (включително нов режим Detail Enhancer), значително подобрение на процесора на Snapdragon 8 Gen 1 или Exynos 2022 и дори вграден стилус S Pen, точно като стария Galaxy Note серия.

Нямаме много време преди серията S22 да направи големия си дебют, като събитието е насрочено за 9 февруари, но след тази новина имайте предвид, че може да отнеме доста седмици - или дори месеци, - докато най-накрая вземете един от тях в ръцете си.

Снимка: Samsung

Виж още: Netflix вече поддържа чипа, който ще захранва Galaxy S22