Google постепенно прави стабилната версия на Chrome 75 достъпна за потребителите на компютри и мобилни устройства. Тя носи опцията за управление на пароли, която досега липсваше сериозно, особено за Android. Сега, когато създадете нов акаунт през Android устройство, на виртуалната клавиатура ще има бутон с надпис, подканващ ви да създадете силна парола, подобно на това, което виждате, когато се регистрирате в акаунт през десктоп версията на Chrome.

Пак там ще видите лого с формата на ключ, под което ще бъдат посочени вашите пароли заедно с опцията за тяхното управление.

Освен това, Chrome 75 ще направи по-лесно скролването през дълги поредици от изображения и текст, тъй като мобилният браузър вече поддържа функцията Scroll Snap Stop. С нея например може да прескачате от снимка на снимка, вместо да се лутате из страницата.

При iOS устройствата Chrome 75 премахва възможността автоматично да отваряте приложения през анонимния режим. За Windows, Mac и Linux пък е въведен нов четец на страници, чиято опция Distill Page премахва всички нежелани елементи от страницата и оставя само изчистена версия със заглавието, снимки и текст.     

Разбира се, това няма да бъде голям Chrome ъпдейт без задължителните пачове по сигурността, които този път са точно 42.

Виж още: iPhone XI ти дава повече място откогато и да било

Тагове: