Глобалната пандемия разшири неимоверно пазара на джаджите за домашни развлечения. В резултат на това производителите на компютри и лаптопи отчетоха значителен скок в продажбите през последните няколко месеца, като сега същото се наблюдава и с таблетите.

Според анализаторската компания Canalys иначе скромният пазар на таблети е нараснал с 26 процента за година и всичките пет най-големи производители регистрират повишени продажби през Q2 2020.

Apple си остава далеч напред с почти два пъти повече продажби от своя най-близък конкурент Samsung. Според анализаторите много производители и дистрибутори в развитите пазари са предложили огромни отстъпки, аксесоари и екстри като безплатен интернет, както и са развили значително своя капацитет за онлайн продажби. Всичко това е довело до отличните резултати през пролетта.

Тъй като голяма част от потребителите се нуждаят от мобилни устройства, за развлечение, дистанционна работа и образование таблетите се превръщат в естествен избор, тъй като имат по-големи екрани и позволяват по-висока производителност.

Накрая, тяхната цена, която е по-ниска от тази на настолните и преносимите компютри, също работи в тяхна полза, а хибридните таблети с клавиатура са най-търсеният вид устройства на пазара.

Снимка: Pikrepo

Виж още: LG отчете добри резултати в лоши COVID-19 времена