Предстоящият филм Rogue One: A Star Wars Story на режисьора Гарет Едуардс има нов трейлър и в него се появява не кой да е, а любимият ни злодей Дарт Вейдър.

Клипът, който показва Вейдър за пръв път от "Междузвездни войни: Епизод III - Отмъщението на ситите" от 2005 г. насам, е вторият за новата лента, след като по време на фен изложението Star Wars Celebration през юли видяхме първото видео.

Действието в Rogue One се развива точно преди "Епизод IV - Нова надежда", когато тече строежът на Death Star, а Дарт Вейдър е в стихията си като главорез на Императора. Това позволява на Гарет Едуардс да работи с познати теми и дизайни и да оформи целия филм като една вдъхновена от духа на оригинала от 70-те години продукция. Зад гърба си Едуардс няма множество продукции като режисьор, но проби с "Чудовища", а след това последва "Годзила". Трябва да признаем, че останахме разочаровани от някои елементи от "Годзила", но имаше едно нещо, което впечатли - красотата на кадрите и добрата режисура. Именно подобно нещо виждаме и в Rogue One: A Star Wars Story.

Трейлъра постига още нещо - разкрива ни атомсферата на новия филм. Тук героите са бунтовници, които се изправят срещу Империята, която е в разцвета си -  в своята най-връхна мощ. Това е битка на смелост - малцина ще се изправят срещу хиляди. Това е нещо, което напомня на оригиналните "Междузвездни войни" и всъщност е нещо, което ни харесва.

В краткия клип разбираме съвсем малко и за историята на героите, а виждаме и новият робот, който изглежда забавен. Общото впечатление от втория трейлър е за наистина красив свят, в който ще видим интересни битки и персонажи.

 

Виж още: Telltale Games подготвя нещо, свързано с Mr. Robot