Подобно на повечето производители на телефони в наши дни, Google започва да премества производствените си операции извън Китай поради геополитическо напрежение и постепенното затваряне на фабрики. Въпреки това гигантът ще продължи да използва базираната в Тайван Foxconn за някои от своите телефони, вероятно включително очаквания сгъваем телефон.

Според The ​​New York Times, Google планира догодина половината от неговите телефони от висок клас да бъдат доставени от Виетнам. Въпреки това компанията все още ще се нуждае от Китай за по-сложно производство, като това, което би било необходимо за сгъваем телефон.

Авторитетният ежедневник заявява, че „Google проучва сгъваем телефон за 2023 г.“ и тази технология за сгъваем екран и панти „вероятно изисква производството да бъде близо до ключови доставчици в Китай“.

Има много слухове за това, че сгъваемият проект на Google е отменен или отложен. Въпреки това наскоро беше публикуван патент, подаден в Световната организация за интелектуална собственост за устройството, показващ, че телефонът може да бъде сгъваем като книга като Galaxy Z Fold 4.

Снимка: Unsplash

Виж още: Дали смартфоните ще успеят да изпратят DSLR в забвение?

 

 

Тагове: