Амбициите на Hulu в областта на оригиналното съдържание са добре известни на този етап, но това не спира компанията да продължава да търси нови начини за привличане на зрители, този път с помощта на актуалната технология за виртуална реалност.

Според Variety, Hulu вече подготви две нови програми, които потребителите ще могат да изпитат само и единствено с помощта на VR шлем.

The Big Picture: News in Virtual Reality ще бъде ежедневна новинарска емисия, докато Virtually Mike and Nora ще бъде комедиен сериал с участието на Нора Къркпатрик (The Office, Greek) и Майк О'Браян (Saturday Night Live). От новинарската програма са поръчани десет епизода, а от сериала - пет, като премиерните им дати все още не са уточнени. И двете продукции ще бъдат VR-ексклузиви, което означава, че няма да може да ги гледаме в популярния 360-градусов формат на интернет видеото. Конкретно The Big Picture: News in Virtual Reality ще се излъчва на всеки две седмици и три от сегментите във всеки епизод ще бъдат подбрани специално, защото изглеждат най-добре във VR.

По същия начин, Virtually Mike and Nora ще бъде заснет така, че да поставя зрителите в центъра на изживяването.

"Открихме начин да премахнем стената между актьор и зрител и да разглеждаме комедията във всички посоки", казва самата Нора Къркпатрик.

Със сигурност един от поддържаните VR шлемове е Samsung Gear VR, който е интегриран с мобилното приложение на Hulu.

Виж още: Вижте първи кадри от игралния филм Ghost in the Shell с участието на Скарлет Йохансон