Шефът на Twitter Джак Дорси и рапърът и основател на Tidal Джей Зи обединиха усилията си за неочакван проект: фонд за развитие на алтернативни разплащания с биткойн, който ще работи в Африка и Индия. Проектът се нарича Trust и стартира с биткойни инжекция на стойност 23 милиона долара. Нито Дорси, нито Джей Зи ще имат решаващ глас в товаq как ще се развива проектът.

Анонсът идва в интересен момент, тъй като Индия току-що обяви, че ще забрани напълно всички криптовалути след кратък период, през който инвеститорите ще могат да прехвърлят активите си. В същото време биткойн достигна най-високия си курс в историята, като в момента един биткойн струва над 47 000 долара, докато само допреди три седмици 30 000.

В същото време криптовалутите изживяват бум в Африка. Кения обяви, че ще разчита на криптовалути като алтернативна национална валута за механизъм срещу обезценяването на истинските пари.

Наскоро Tesla обяви, че иска да приема плащания за своите коли в биткойни, а Mastercard стана поредната разплащателна компания, която поддържа криптовалути.

Все пак значителните промени в курса показват, че все още е рисковано в криптовалута да се плаща за стоки и услуги или извършена работа, така че те още няма да заменят традиционната валута.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Дисплеят на Honor V40 е най-бързо реагиращият изобщо