Новите промени, направени от Facebook и Twitter в условията за ползване на двете социални мрежи, все още не отговарят на изискванията на ЕС за защита на потребителите.  

Европейската комисия е категорична, че не са изпълнени три ключови условия, първото от които е, че двете компании не са обяснили точно на потребителите в кои случаи може да се премахва тяхното съдържание. Освен това потребителите не са наясно, че могат да прекратят изцяло своите акаунти в мрежите. Накрая Facebook и Twitter все още не са разяснили колко бързо ще реагират на искания от властите за сваляне на опасно съдържание. Комисията изразява изненада, че въпреки направените стъпки в тази посока двете компании все още не са отговорили изцяло на изискванията.

В същото време Брюксел хвали Google за последните промени в Google+, които вече съответстват на регулациите. Комисията хвали социалните мрежи за това, че вече има механизми за сваляне на постове с подбуждащо към омраза съдържание. Компаниите са успели да разяснят на своите потребители, че те могат да завеждат дела срещу тях в ЕС, а не в Калифорния.

Нерешен остава и проблемът с големия брой измами в социалните мрежи, за предотвратяването на които Facebook и Twitter все още не полагат достатъчно усилия.

ЕК и отделните държави ще наблюдават поведението на двете компании и при необходимост ще вземат принудителни мерки и санкции.

Оцени:
Рейтинг: 4
Най-четени
Всички

Ark OS: запомнете това име, Huawei стои зад него

178 | 13.06.2019
Още от Tech

Телефони с новата операционна система на Huawei идват от октомври

96 | 14.06.2019