Следващата версия на операционната система MacOS, която носи името Big Sur, най-сетне ще позволи да гледате 4К HDR съдържание в Netflix, но с една неочаквана уговорка. Това ще може да става само на Мас модели от 2018 г. или по-нови, които имат чипа за сигурност Т2 на Apple.

Това означава, че пълният списък от Мас модели, които за момента поддържат 4К видео от Netflix, е следният:

iMac (2020)
iMac Pro
Mac Pro (2019)
Mac mini (2018)
MacBook Air (2018 или по-нов)
MacBook Pro (2018 или по-нов)

Това е доста разочароващо, защото по-стари iMac и Мас лаптопи, които теоретично поддържат 4К видео, било то чрез собствения си дисплей или чрез външен 4К монитор, не са съвместими. Не е ясно за какво точно е необходим този чип, но той има вградена функция за обработка на видео и поддръжка на популярни кодеци, което означава, че вероятно ще помогне за по-добрата обработка на 4К съдържание.   

Ако искате да гледате Netflix в 4К и имате съвместим Мас, освен ъпдейта до Big Sur от тази есен ви трябва още абонамент за Premium плана на Netflix. Освен това може да гледате 4К видео само през Safari и през никой друг браузър.

Мас потребителите не са единствените, които се сблъскват със специфични изисквания за 4К стрийминг; на РС се нуждаете от Windows 10, бразуъра Microsoft Edge или приложението на Netflix от 4К дисплей и достатъчно мощен процесор и видеокарта.  


Снимка: shutterstock

Виж още: Crysis Remastered става първата игра с ray tracing на Xbox One и PS4 (ВИДЕО)

Тагове:
Още от Play