Правната битка между Epic Games и Apple относно изваждането на Fortnite от Арр Store ще достигне своя апогей през юли 2021 г., прогнозира съдията от районния съд на Калифорния Ивон Роджърс.

Спорът между двете компании възникна след като популярната игра бе премахната от екосистемата на Apple, след като Epic Games опита да заобиколи задължителната комисионна, въвеждайки собствена разплащателна система.

Epic Games се опитва да издейства временно разрешение за временното връщане на Fortnite в магазина докато делото се гледа, но според съдията това изглежда малко вероятно.

„Някои хора смятат Epic Games за герои, но студиото не е честно. Те знаят какво точно са направили, когато са въвели алтернативните микротранзакции, както и когато започнаха обществена кампания срещу Apple“, казва съдията.

Защитата на Epic Games твърди, че нарушението е съзнателно, но е предизвикано, защото студиото смята, че Apple има собствена система, която задушава конкуренцията. Съдията обаче посочва Nintendo, Sony и Microsoft като примери за компании, които имат собствени геймърски платформи със свои разплащателни системи и забрана на други, подобни на тази на Epic..

Снимка: shutterstock

Виж още: Crysis Remastered става първата игра с ray tracing на Xbox One и PS4 (ВИДЕО)

Тагове: