Apple обнови страницата си за поддръжка с информация за това, как излагането на вибрации (като например създаваните от мощни мотоциклетни двигатели) може да повреди камерите на вашия iPhone. Компанията обяснява, че някои функции като оптичната стабилизация на изображението и автофокуса могат да бъдат засегнати от продължителното пряко излагане на вибрации с определени честоти. В частност компанията предупреждава, че излагането на вашия телефон на вибрации с високи амплитуди точно като тези от по-мощните двигатели на мотори може да доведе до деградация на фотографските възможности.

„Това ще намали качеството на снимките и клиповете“, пише Apple. От друга страна, компанията успокоява, че електрическите модели коли както и малки превозни средства като скутери не представляват такъв проблем. Въпреки това компанията препоръчва използването на стойка, която да елиминира вибрациите.

Предупреждението на Apple се отнася за много широк кръг модели, тъй като оптична стабилизация на изображението имаме още от iPhone 6 Plus и iPhone 6s Plus и iPhone 7, докато автофокус е наличен от iPhone XS нататък.    

Снимка: Apple

Виж още: Гробище на Луната ще приема тленни останки на богати покойници