С новата версия на iOS 14 най-накрая Apple ще ви позволи да изберете кой браузър да използвате по подразбиране. Така най-сетне може да замените Safari с друг, като например Chrome или Edge.

За да може да стане браузър по подразбиране, даден софтуер трябва да бъде максимално ъпдейтнат от свойте разработчици. Освен това, всички браузъри задължително трябва да използват WebKit като базов браузър енджин. Това означава, че основната разлика между алтернативите ще се сведе до техния потребителски интерфейс и това как са интегрирани с други платформи, а не как на практика изобразяват уеб страниците. 

Към момента селекцията от възможни браузъри е ограничена и освен горните две включва още Firefox и DuckDuckGo. Забелязва се липсата на браузъри като Brave и Opera Touch, както и на по-малко известни, но често включвани в класацията за най-добри iOS браузъри имена като Dolphin, Ghostery, UC Browser И Aloha.

За да промените вашия браузър по подразбиране в iOS 14, отворете приложението Settings, скролнете надолу до браузъра, който искате да  изберете и чукнете на него. Ако е поддържан ще видите опцията Default browser App.   

Снимка: The Verge

Виж още: Nikola хвърли ръкавицата на Tesla с хибридния пикап Badger

 

Тагове: