Изминаха 13 години от продължението на един от култовите екшъни на 90-те - „Лоши момчета“ (Bad Boys) на Майкъл Бей с Уил Смит и Мартин Лорънс. Слуховете за трета част витаеха в пространството в продължение на години, но по всичко личи, че вече са готови да се материализират. „Лоши момчета 3“ трябваше да се появи през юни 2017 година, но преди седмица научихме за някои интересни промени. Първо, името на продължението е „Лоши момчета завинаги“ (Bad Boys For Life). Второ, новата премиерна дата е 12 януари 2018 година. В третата част ще се завърнат звездите Смит и Лорнъс, за да пресъздадат отново екшън комедията, която знаем, че правят с огромен успех. Според режисьора и сценарист на лентата Джо Карнахан („Димящи аса“, „Сивият“ и сценарист на бъдещия филм по играта Uncharted) допълнителното време е дало възможност да се изготви „най-силният сценарий от трите филма в поредицата“.

„Освен ако не си „Играта на играчките 3“, третият филм никога не е най-силният в поредицата, но смятам, че тук ще променим това“, коментира Карнахан в ексклузивно интервю за iO9. „Има много забавни неща в този филм“, продължава режисьорът. „Но освен това има и мистериозна и много актуална история, която е перфектна за момента, в който се намираме, в който се намират и момчетата. Това води до един модерен прочит на персонажите. Всъщност това показва какво се случва с лошите момчета, когато вече не са момчета.“

Към момента Карнахан не разкрива повече за сюжета, което е нормално – до премиерата на филма има повече от година. Той не разкрива колко време е изминало от втората част и точно кои персонажи ще се завърнат. „Разбира се, има някои елементи, които трябва да присъстват, но не искаме да прекаляваме.“ Това е добра новина, тъй като означава, че третата част няма просто да преповтори всички елементи от предшествениците си. Нещо, което често виждаме в продълженията, търсещи добри финансови резултати, базирайки се на успешните оригинали.

Според Карнахан именно това е ключът. „Лоши момчета“ трябва да бъде забавна и оригинална поредица, а за да се получи именно това, забавянето е било повече от необходимо.

Тъй като програмата на Смит е била натоварена с различни проекти и с „Отряд самоубийци“ (нашето ревю), дори общата срещата с всички от екипа е била почти невъзможна. „Не можехме да седнем всички в една стая, за да изясним всеки елемент. За мен е изключително важно да изчистим всичко още на ниво сценарий, докато имаме нещо наистина добро. Нещо, от което всеки е доволен - звездите са щастливи, режисьорът и студиото – също", допълва Карнахан. В „Лоши момчета завинаги“ другите важни хора са не само звездите Уил Смит и Мартин Лорънс, но и продуцентът Джери Брукхаймър.

„Джери е много важна част още от началото“, добавя Карнахан. „Той е невероятен. Винаги, когато имаш нужда от наистина добра идея, той е готов да я предложи“.

 

 

Забавянето на проекта дава възможност на режисьора да се срещне със звездите на проекта и истински да ги въвлече в случващото се, пишат от iО9. „Добрите взаимоотношения не са нещо, което просто става. Човек трябва да работи за това. Трябва да спечелиш доверието, но и да насърчиш техните идеи и артистичност“.

Всеки от екипа знае, че завръщането на една успешна поредица е нещо много трудно. То може да е успешно като „Джурасик свят“, но може и да е огромен провал като „Зулендър 2“. „Нагърбени сме с отговорността да направим нещо, което е или на едно ниво с предишните части, или ги задминава. Това е наистина важно за нас“, обобщава Карнахан.

Съвсем естествено режисьорът ще защити своя проект, а според него отлагането на филма е породено от желанието за наистина добър филм. Да се направи продължение е сложен процес, тъй като трябва не само да предложиш нещо по-различно, но и да задоволиш очакванията на феновете на поредицата. Дали допълнителното време от изместването на премиерната дата е достатъчно, за да се случи това, ще научим през януари 2018 година. Смятате ли, че „Лоши момчета завинаги“ може да бъде успешен филм?

Снимките на Avatar 2 започват в началото на 2017 година 

Тагове: