Facebook се готви да предложи нова разплащателна услуга, базирана на криптовалута. По данни на The Wall Street Journal социалната мрежа вече разговаря с финансови компании като Visa и MasterCard, както и с компании за е-търговия с цел да си осигури тяхната подкрепа. Новата инициатива се нарича Project Libra, твърдят анонимни източници.

През декември също чухме, че Facebook работи по дигитална валута, свързана с американския долар, която трябва да позволи на потребителите да изпращат и получават пари, използвайки чат приложението WhatsApp. Предполага се, че поне 50 души работят по проекта.

Новата информация от влиятелния финансов ежедневник разкрива, че Facebook търси общи инвестиции в размер на 1 милиард долара, за да подсигури стойността на валутата и да я защити от резки промени в цената, каквито биткойн и другите криптовалути периодично търпят. Другата голяма задача за Facebook е да убеди достатъчен брой компании и приложения за електронна търговия да приемат новата валута.

За момента Facebook отказва да коментира информацията, но призна, че търси нови начини да използва силата на блокчейн технологията, включително и с някои доста различни приложения.    

Оцени:
Рейтинг: 3
Най-четени
Всички

Забраниха на Huawei да използва microSD карти в своите телефони

676 | 25.05.2019
Още от Tech

OnePlus 7 Pro изненадва неприятно с фантомни команди по екрана

44 | Преди 21 ч.