Facebook стартира Windows 10 приложения за Facebook и Messenger на работния плот. Сега ще можете да получите достъп до Facebook приложението от Старт менюто за бърз достъп до вашия новинарски поток. От социалната мрежа обещават, че скоростта е значително подобрена спрямо предишната версия на десктоп приложението.

Facebook за Windows 10 ще ви показва известия на работния плот и ще ви позволи да закачите живи плочки в Старт менюто. Приложението Messenger също става нативно, така че ще получавате известия за съобщение директно на работния плот. Messenger разполага с всички обичайни характеристики на услугата, включително стикери, групови разговори и GIF файлове.

Отделно от тези десктоп приложения Facebook пусна и мобилно приложение на Instagram за Windows 10 Mobile. То включва функцията за съобщения Instagram Direct, както и Explore раздел и видео функционалност.

Instagram за Windows 10 Mobile дори поддържа живи плочки. Новите Facebook и Messenger приложения са налични в Windows Desktop App Store, а приложението на Instagram е налично в Windows Phone Store.

Facebook също така ще пусне нативни приложения за Windows 10 Mobile по-късно тази година.

 

Прочетете и това: Facebook е почти изцяло зависима от мобилната реклама, сочи последният й финансов доклад