Най-големите технологични компании в САЩ ще работят заедно за изграждане на база данни от снимки и видеоклипове на терористи. Facebook, Microsoft, Twitter и YouTube (Google) ще създадат обща база данни, която ще идентифицира изображенията чрез уникален цифров „пръстов“ отпечатък, което ще ги прави по-лесни за засичане и отстраняване.

"Няма място за съдържание, което насърчава тероризма в нашите услуги", заявиха компаниите в съвместна публикация. "Когато бъдем предупредени, ние ще предприемем бързи действия срещу този вид съдържание в съответствие с нашите правила."

Този ход идва година след като същите компании се обединиха, за да откриват и отстраняват детска порнография, използвайки подобна технология. Самата технология е разработена от Internet Watch Foundation във Великобритания.

Сигнализираното съдържание няма да бъде автоматично премахвано от платформите, съобщиха от компаниите. Вместо това то ще бъде прегледано от всяка компания, за да се определи дали действително нарушава общите условия на всяка от тях.

 

Прочетете и това: Amazon Go - бъдещето на пазаруването на дребно

Тагове: