Студиото Quantic Dream, което стои зад хитовете Heavy Rain, Beyond: Two Souls and Detroit: Become Human, вече няма да развива игри ексклузивно за PlayStation платформите.

Това драстично решение идва след серия от противоречия около студиото, най-вече обвиненията в нездравословна работна култура, докладвана преди година от екип от френски журналисти от Le Monde, Canard PC и Mediapart.

От своя страна Quantic Dream нарече обширните доклади "клевети" - и след това тихичко започна да съди журналистите, които публикуваха историята. Единственото, което досега е стигнало до съдилищата, е трудово дело, заведено от Quantic Dream към бивш член на персонала на компанията, който напусна поради лошите условия в студиото. Quantic Dream загуби делото.

В интервю, публикувано днес във Variety and Venturebeat, шефовете на Quantic Dream Дейвид Кейдж и Гийом дьо Фондумие заявиха, че оставяйки ексклузивните игри за PlayStation, те поставят ново начало за тяхната компания.

Quantic Dream вместо това си е осигурило финансиране за бъдещи проекти от китайския мегаиздател NetEase (същата компания, която наскоро инвестира в новото IP на Bungie и работи по мобилната игра Diablo като част от дългогодишно партньорство с Blizzard).

"Нашата цел е да присъстваме на всички платформи, където има аудитория, която може да се наслади на нашите преживявания", каза Дьо Фондумие. "Разбира се, ще продължим да разработваме за PlayStation, платформа, която познаваме много добре след 12 години работа с Sony, но ще присъстваме и на всички други платформи."

Шефът на NetEase Саймън Жу допълни, че е запознат с твърденията срещу студийната култура на Quantic Dream, но е удовлетворен независимо от тях.

"Една компания с нашия размер и ръст не прави инвестиции леко, а ние, разбира се, сме много внимателни при анализирането на всички аспекти на Quantic Dream, по-специално културата на студиото. Това е важно за нас, тъй като много държим на работните условия в собствената си компания. Успяхме да прекараме време с екипа на Quantic Dream, за да опознаем културата на студиото, и не видяхме нищо, което да сочи към някое от твърденията, публикувани от определени медии."

Обновете вашия Windows и Office със специалните оферти на GoodOffer24

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards