Тази година DC завладя Comic-Con, представяйки трейлъри на три от предстоящите си филми. И ако сте сред почитателите на комикс адаптациите на голям екран, задължително трябва да ги видите.

Въпреки че Batman v Superman: Dawn of Justice („Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“) не резонира добре с фенове и критици, очакванията са, че Justice League („Лигата на справедливостта“) ще се справи по-добре. Причината е, че очакваме по-концентриран филм, в който ще видим и лек хумор, липсващ в Batman v Superman. Това сякаш се потвърждава и от първия трейлър, който не издава от историята, но показва усилията на Брус Уейн (Батман, изигран от Бен Афлек) и Диана Принс (Жената чудо, в ролята Гал Гадот) да съберат нужните им герои, с които да се борят с надигащото се зло. Трейлърът започва с Aquaman (Аквамен, в ролята Джейсън Момоа), който изглежда наистина страхотно като повелителя на океаните. Същото можем да кажем и за Езра Милър, който носи нужната свежест с образа на Бари Алън, известен още като Flash (Светкавицата). Най-малко екранно време има героят на Рай Фишър (Cyborg), но пък има ключова реплика в края на клипа. Трейлърът беше представен от Зак Снайдър, който е режисьор на лентата, която излиза след година. Истината е, че този кратък клип съдържа повече хумор и свежест от почти целия Batman v Superman, така че очакванията ни започват да растат. Вижте клипа, а после продължаваме с нещо също толкова интересно:

 

 

Първият трейлър на Wonder Woman („Жената чудо“) също получи своята премиера в рамките на Comic-Con в Сан Франциско. Подобно на Marvel, DC също ще отдели специално внимание на големите имена във вселената си. След като Супермен започна всичко с „Мъж от стомана“ (Man of Steel), сега е време и за самостоятелен филм за Жената чудо. Екранизацията излиза на 2 юни 2017 година, а освен Гал Гадот в нея ще видим и Крис Пайн (Star Trek), Робин Райт и Кони Нелсън. Режисьор е Пати Дженкинс („Чудовище“).

Wonder Woman е първият наистина голям филм, посветен на дама от вселената на комиксите (в ерата след „Железния човек“). И това е много важна, но и трудна задача. Добрата новина е, че ако можем да разчитаме на първия трейлър, Дженкинс знае точно какво прави. Макар и отново с мрачен оттенък, филмът не прекалява, а показва чар с лекия си, но сдържан хумор. Ясно се вижда и силният женски образ. В краткия клип Диана пита какво е секретарка. Обяснението е, че секретарката отива там, където й кажат, и прави това, което й кажат. „В света, от който идвам, наричаме това робство“, отговаря Жената чудо.

Това е и една от силните страни на филмовата вселена на DC, която нямаме търпение да видим – по-силните образи и добре развитите женски персонажи. А освен това действието в „Жената чудо“ се развива по време на един много интересен период от човешката история, който често остава пренебрегван във филмовия свят – Първата световна война.

 

 

И за финал - „Отряд самоубийци“ (Suicide Squad). Екранизацията атакува кината след по-малко от две седмици и сякаш това ще е най-забавният филм на DC. Вече изгледахме много клипове от него, но днес имаме още нещо. Клипът комбинира кадри с официалния саундрак на „Отряд самоубийци“. Режисьорът Дейвид Айър коментира, че е искал да направи филм, който изглежда и носи усещането за комикс. Изглежда, че се е доближил максимално до това.

 

 

Видяхте ли и какво ни готвят от Netflix и Marvel? Заслужава си.