Firefox получи нова доза бързина през последната година, когато заработи Quantum версията на браузъра, а сега трябва да стане още по-високоскоростен. Най-новата версия на Firefox приоритизира начина, по който браузърът обработва командите, така че страниците ще се зареждат между 40 и 80 процента по-бързо. Firefox вече ще замразява временно табовете, които не ползвате, ако имате под 400 МВ RAM памет, ще забавя по-малко използваните скриптове и ще пропуска ненужните изчисления при стартиране.

Новата версия на Firefox идва още с набор от функции за защита на личните данни, включително за блокиране на криптомайнинга (може да я включите от Content Blocking раздел в настройките), както и повече контрол върху анонимното браузване. Така например, когато сте в режим Incognito, вече няма да се налага да въвеждате ръчно паролите всеки път – отчитането и запазването на пароли за сайтове ще работи като в нормален режим. Ще може да решавате и кои приставки да активирате или деактивирате, докато браузвате анонимно.

Други функции включват преработен интерфейс за още по-голяма достъпност на хора с увреждания, видео ъпдейт за по-гладко възпроизвеждане на клипове и WebRender ъпдейт, който ще направи сърфирането в интернет по-ефикасно.

Всички тези новости ще дойдат с версия 67 на Firefox.

Виж още: Нови идеи за стария ви лаптоп

Тагове: