Microsoft току-що ни даде предварителен преглед на своя захранван с Chromium браузър Edge. Ако сте го изтеглили, за да го тествате, вероятно сте забелязали, че това е много стабилна версия, която работи изненадващо добре. Той дори се представя по-добре от собствения браузър на Google Chrome в Windows 10, въпреки че е изграден на база същия проект с отворен код на Chromium. Макар че сме още в първите дни на новия Edge на Microsoft, компанията вече разкри всички услуги на Google, които е заменила или премахнала от новия си браузър, за да оптимизира производителността.

Microsoft е премахнала или заместила повече от 50 от услугите на Google, които са част от Chromium, включително неща като блокиране на реклами, Google Now, Google Cloud Messaging и свързани с Chrome OS услуги. Инженерният екип на Microsoft трябва да разкрие повече за работата си с Chromium по време на BlinkOn 10 днес, а това ще включва повече подробности за това, което е било премахнато и променено от собствената ревизия на Chromium от Google.

Microsoft работи и върху поддръжката на ARM за Chromium заедно с подобрения за файлове във формат PDF, подобрения в живота на батерията при лаптопи, плавно скролване, редактиране, оформление, инструменти за разработчици и уеб удостоверяване. Разработчиците могат да помогнат за тестването на тези промени, като използват ежедневните Canary версии на Edge или седмични версии на разработчиците, а от Microsoft се очаква да пуснат по-стабилна бета-версия (с актуализации на всеки шест седмици).

Microsoft отбелязва също, че „изграждането на Edge on Chromium беше сравнително гладък процес“ и че тя е направила стотици промени в Chromium, за да произведе своята Edge версия, като досега има повече от 300 сливания на елементи. Ясно е, че сме само в началната фаза на Edge, захранван с Chromium, а Microsoft също разработва версии, които ще работят под Windows 8, Windows 7 и macOS.

Тагове: