LG отново отвори нова страница в историята на мобилните устройства със смел дизайн. Още в началото на века станахме свидетели на телефони с въртящ се механизъм (вижте Sony Ericsson W550i, Nokia 3250, Motorola V70, Motorola Flipout). Сега LG показаха как подобен дизайн би могъл да бъде имплементиран в съвременен смартфон.

Именно иновационните дизайни са фокусната точка на Explorer Project. LG Wing е само началото. Самият смартфон е с извит 6.8-инчов P-OLED дисплей с FHD+ резолюция и съотношение от 20.5:9. Селфи камерата е 32 MP и е с изскачащ механизъм. Скритият екран е 3.9 инча, G-OLED, отново с FHD+ резолюция и съотношение 1.15:1. Заради многото подвижни части няма как да има сертификат за водоустойчивост, но поне покритието е водоотблъскващо.

Основната камера е 64 MP. Интересно е, че има 12-мегапикселова ултраширока, която се използва, когато смартфонът е разгънат, и още една 13-мегапикселова със същата функция, за когато не е. Наличен е gimbal режим, като на втория екран се появява виртуален джойстик за управлението му.

Процесорът е Snapdragon 765G в комбинация с 8 GB RAM и 128 или 256 GB вътрешна памет. Батерията е 4000 mAh, като се поддържа и безжично зареждане. Все още няма информация относно цената.

Смартфонът започва да блести, когато бъде разгънат, защото това предоставя нови възможности за ползването му. LG ще залага най-много на интерес от страна на хора, които биха гледали много видеа на него. Известията отиват направо на втория дисплей, така че мултимедията не бива прекъсвана. Видеата могат да бъдат заснемани на единия екран и обработвани веднага след това на другия. Менажирането на известията ще е и по-удобно, когато използваме устройството като GPS в колата.

Въртящият се механизъм има двоен заключващ механизъм и хидравличен амортисьор, който го предпазва при удари. LG твърдят, че „крилото“ издържа на около 200 000 завъртания. Макар размерите да са близки до тези на обикновен смартфон, теглото (логично) е малко повече – 260 грама.

Снимки: LG

Вижте още: Genesis Trit 600 RGB – впечатляващо светлинно шоу (РЕВЮ)

Тагове: